zondag 12 april 2015

Internet marketing – Wat levert het op?

Promotie van je dienst of product kan op verschillende manieren plaatsvinden. Internet marketing is er hier één van. Maar wat is nu precies internet marketing en wat kan het voor u opleveren.

Wat is internet marketing

Internet marketing kan worden gebruikt om de marketing doelen van uw bedrijf te verwezenlijken. Hierbij kunt u verschillende kanalen en methoden inzetten om uw doelgroep te bereiken. U kunt kiezen voor bijvoorbeeld online advertising, waarbij u het internet gebruikt om te adverteren. Of u kiest voor zoekmachineoptimalisatie, waarbij gebruik wordt gemaakt van linkbuilding. Als hiervoor wordt gekozen is linkbuilding uitbesteden een goede keuze.

Online advertising

Online advertising wordt veelvuldig succesvol ingezet om producten en diensten te promoten. Een van de grootste netwerken waarop geadverteerd kan worden is van Google. Hiermee kan met behulp van Adwords geadverteerd worden in het de zoekmachine, maar ook bij zoekpartners (zoals vinden.nl), of in het display netwerk. Hierbij kunnen er advertenties geplaatst worden op Youtube, nu.nl en bijvoorbeeld buienradar. Met het Google Display netwerk is ongeveer 85% van de Nederlandse internetters te bereiken.

Een ander veelgebruikt advertentieplatform is van Facebook. Met Facebook advertising is het mogelijk om niet alleen een grote doelgroep te bereiken, maar ook om deze doelgroep heel specifiek te targetten en selecteren. Dit komt omdat Facebook een hoop data en gebruikersprofielen heeft. Facebook advertising is dus een manier van online advertising welke effectief is in te zetten om de verkoop van product of dienst te stimuleren.

Zoekmachineoptimalisatie

Bij online advertising behaal je bezoekers door middel van bijvoorbeeld de betaalde zoekresultaten (Google Adwords). Bij zoekmachineoptimalisatie zorg je ervoor dat er meer bezoekers komen uit de organische, of gratis, zoekresultaten. Dit is een strategie welke op de langere termijn meer kan opleveren. Als je namelijk stopt met Adwords, of betalen, dan ben je al niet meer zichtbaar. Terwijl je door zoekmachineoptimalisatie voor langere tijd gevonden blijft worden. Één van de belangrijkste punten van zoekmachineoptimalisatie is linkbuilden. Hierbij wordt het linkprofiel van een website versterkt. Dit houdt in dat er wordt gezorgd voor kwalitatieve links naar de website waardoor de website beter gevonden wordt in Google op relevante zoektermen. Dit resulteert in meer bezoekers, leads, klanten, omzet en winst.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten