woensdag 15 april 2015

Internet marketing, wat houdt dit in?

Marketing is erg belangrijk voor een bedrijf. Het bevorderd de verkoop van je producten of diensten en het helpt mee aan een goede naamsbekendheid en het imago van het bedrijf.

Marketing valt onder te verdelen in twee soorten: offline marketing en online marketing oftewel “internet marketing”.  Offline marketing komt in elk bedrijf voor maar online marketing nog niet overal terwijl het veel voordelen kent en je er veel mee kunt bereiken. Steeds meer particulieren en bedrijven maken gebruik van internet, er wordt steeds mee online gewinkeld waardoor er steeds meer online webshops komen. Daarnaast wordt internet ook veel gebruik voor het opzoeken van informatie.

Alle vormen waarop online promotie wordt gemaakt voor een bedrijf of webshop vallen onder online marketing. Net als offline marketing is online marketing bedoelt om de gestelde marketingdoelen te behalen. Internet marketing bestaat uit veel verschillende onderdelen zoals bijvoorbeeld: Zoekmachineoptimalisatie (SEO), Plaatsen van advertenties Google AdWords (SEA), Design en ontwikkeling van de website.

Voordelen internet marketing

Zoals eerder al benoemd zijn er veel voordelen aan internet marketing ten opzichte van offline marketing. Zo zijn de kosten van internet marketing in vergelijking met offline marketing een stuk lager. Ook kun je met internet marketing specifieker je doelgroep bereiken en kun je met internet marketing de resultaten vaak sneller en makkelijker meten. Doordat mensen veel gegevens achterlaten op het internet kun je als bedrijf met behulp van internet marketing gemakkelijker inspelen op de behoeften van de mensen.

Als je als bedrijf nog geen gebruik maakt van internet marketing is dit een goede optie om over na te denken. Internet marketing hoeft geen vervanging te zijn van de traditionele marketing maar is wel een perfecte toevoeging aan de marketing van het bedrijf. Daarnaast hoef je al bedrijf dit niet zelf voor je rekening te houden maar kun je dit ook gemakkelijk uitbesteden en het laten doen door een bedrijf dat hierin gespecialiseerd is.


Wilt u meer internet marketing tips? Surf dan snel naar Stay Hungry Internet Marketing

Het belang van zoekmachineoptimalisatie is groot

Online markt blijft groeien

Hoe schrijf je SEO-teksten?

Google Algoritme: De factoren die werkelijk tellen

Hoe kan je met social media linkbuilden?






Geen opmerkingen:

Een reactie posten